RSS

Hjälpmedel för den som skickar mycket paket

Skickar man enstaka paket, funkar det bra att fylla ut med skrynklat reklampapper och klippa av tejpen med sax. Men om man skickar mycket och/eller ofta, blir det ganska omständigt och framförallt tidskrävande. Då kan två saker underlätta.

Bubbelplast

Bubbelplast
Vill man göra det enkelt för sig och samtidigt inge ett lite mer professionellt intryck, går det att köpa rullar med bubbelplast för några tior. Billigast bland de självklara butikerna är Biltema:
  • Biltema
    10 m x 1 m = 10 m²
    30 kr (3 kr/m²)
  • Jula
    5 m x 1 m = 5 m²
    39 kr (8 kr/m²)
  • Clas Ohlson
    20 m x 30 cm = 6 m²
    69 kr (11.5 kr/m²)

Tejphållare

TejphållareMed en tejphållare behöver man aldrig leta efter kanten på tejprullen. Med ett par enkla rörelser skär man av och plattar till tejpen.

Priset kan variera beroende på vilken kvalitet man kräver, men till en början behöver man inte lägga mer än en femtiolapp. Än en gång är Biltema billigast.

Dessutom...

Packtejp kan man köpa nästan var som helst, men även där finns det ett par saker att tänka på. Genomskinlig tejp har ofta en tendens att dela sig, och vit tejp kan framhäva damm man inte kan undvika att få in under tejpen, vilket inte alltid ser så bra ut. Olika sorter kan även fästa olika bra och stretcha olika mycket, så man kan behöva prova sig fram tills man hittar en riktigt bra tejp. En brun och tjock tejp är bra att utgå från, men det gäller att hålla koll på prislapparna.