RSS

Skicka paket med Schenker

Schenker
För att skicka paket med Schenker, måste man boka frakten på deras hemsida - eller på deras så kallade "servicestation" som man kan hitta i butiker och kiosker runt om i landet. De stora fördelarna med att skicka med Schenker är det låga priset för medelstora paket och att man inte behöver tänka lika mycket på vikten som när man skickar med Posten. Den främsta nackdelen är att det tar lite längre tid för paketen att komma fram.

Förpackningar

Man kan paketera sina paket som man vill, men Schenkers ombud säljer även förpackningar (kartonger/vadderade kuvert), som man tar hem och gör i ordning innan bokning.

Boka frakt för Schenker-paket

Varje paket måste bokas innan man kan lämna in och skicka det. Då har man två alternativ.

Boka på internet 

Boka och betala frakt
På Schenker Privatpakets hemsida kan man snabbt och enkelt komma igång med bokningen av ens paket, utan någon inloggning, genom att skriva in mått och vikt. Nästa steg blir att fylla i information om avsändare och mottagare. Till slut betalar man, antingen med kort eller genom en direktbetalning från sin internetbank. 

Boka på servicestation / terminal

TerminalUnder 2012 lanserade Schenker sin servicestation, en slags dator som är helt avsedd för bokning av paket som ska skickas. En förutsättning för att man ska kunna använda terminalen är att man har ett kort att betala med.

Försäkring

Alla vanliga Schenker-paket är försäkrade upp till 1500 kronor. Blocketpaket, som man kan skicka som privatperson om man sålt en vara på Blocket, är försäkrat upp till 10 000 kr.

Spåra paket

Alla paket kan spåras, även om det kan förekomma vissa fördröjningar.